Συχνές Ερωτήσεις

Οι τιμές μας περιλαμβάνουν:

  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης και αστικής ευθύνης έναντι τρίτων
  • Ασφάλεια CDW με απαλλαγή από 600€ έως 1500€, ανάλογα την κατηγορία
  • Ασφάλιση κλοπής και πυρκαγιάς
  • Ασφάλιση πορθμείων, το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο και όταν επιβιβάζεστε σε πλοίο
  • Ελευθέρα  χιλιόμετρα
  • Επιπλέον οδηγός χωρίς χρέωση
  • 24ωρη οδική βοήθεια
  • Δωρεάν Παράδοση & Παραλαβή από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
  • ΦΠΑ 24%.

Η CDW (Collision Damage Waiver) είναι η μικτή ασφάλιση που καλύπτει το νοικιασμένο αυτοκίνητο για κάθε είδους ατυχήματα που διαπράττονται από τον ενοικιαστή με ποσό απαλλαγής ανά κατηγορίας αυτοκινήτου.
Αυτό σημαίνει ότι εάν ο πελάτης είναι μέρος ενός ατυχήματος για το οποίο είναι υπεύθυνος, το μέγιστο ποσό που θα πρέπει να πληρώσει για το συγκεκριμένο ατύχημα είναι, το ποσό της απαλλαγής.

Δεν καλύπτονται από καμμία ασφάλεια και αφορούν και επιβαρύνουν αποκλειστικά 
τον μισθωτή:
Κεραία, δίσκοι, ζημιά στην κλειδαριά αυτοκινήτου, απώλεια ή ζημιά στα κλειδιά, υαλοκαθαριστήρες, εσωτερικό του το αυτοκίνητο, ανταλλακτικό κλειδί και γρύλος αυτοκινήτου, καπάκι, φώτα, τάπα υγραερίου, ζημιές στην ταπετσαρία αυτοκινήτου, ζημιές στην οροφή, ζημιές που προκαλούνται από σχάρα οροφής και οποιεσδήποτε αποσκευές σε αυτήν, εξαιρετικά ακατάστατο ή/και βρώμικο αυτοκίνητο, προσωπικά αντικείμενα σε νοικιασμένο αυτοκίνητο, ζημιά από αμέλεια, σφάλματα καυσίμων, ζημιά σε παιδικά καθίσματα και παιδικά καθίσματα, έλλειψη μπαταρίας λόγω ξεχασμένων ενεργοποιημένων ηλεκτρικών συσκευών, απώλεια εγγράφων αυτοκινήτου, απώλεια πινακίδας κυκλοφορίας.

Η AUTOCLUB δεν υποχρεούται σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει ένα σκασμένο ελαστικό ή ζημιές σε συσκευές πολυμέσων (ραδιόφωνο, CD/MP3 player, κ.λπ.)που προκλήθηκαν από κακη χρήση του μισθωτή.

Η AUTOCLUB Car Rental δεν θα επιστρέψει έξοδα τηλεφώνου, ταξί ή ξενοδοχείου.
Η AUTOCLUB Car Rental ή η ασφαλιστική εταιρεία, δεν ευθύνονται για οποιονδήποτε οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ/ναρκωτικών, προκαλεί εκούσια ζημιά, οδήγηση εκτός δρόμου, οδήγηση χωρίς φροντίδα και προσοχή ή ζημιές που προκαλούνται από αμέλεια και τροχαίες παραβάσεις.
Ο πελάτης θα αποδεχτεί την άμεση ευθύνη σε σχέση με αυτές τις αξιώσεις.
Οποιοδήποτε απαρατήρητο ατύχημα ή ζημιά στο όχημα μπορεί να ερμηνευθεί ως αμέλεια (για παράδειγμα, ανεφοδιασμός με λάθος τύπο καυσίμου).
Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πρόσθετες χρεώσεις για τον πελάτη.

Ναι, χωρίς χρέωση και κατόπιν διαθεσιμότητας.

Ναι, μπορούμε να παραδώσουμε ή να παραλάβουμε το αυτοκίνητο σε/από άλλη τοποθεσία στην Αθήνα δωρεάν τις εργάσιμες μέρες και ώρες και για ενοικίαση πλέον των 5 ημερών.
Σε άλλη περίπτωση με επιπλέον χρέωση (ανάλογα με την τοποθεσία αυτή η χρέωση κυμαίνεται μεταξύ 30,00 και 40,00 ευρώ).

Η παράδοση ή η παραλαβή μπορεί να κανονιστεί μια μέρα πριν, όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα αυτοκίνητο για την απαιτούμενη περίοδο από την επιλεγμένη κατηγορία (ίδιο μέγεθος, ίδιος τύπος κιβωτίου ταχυτήτων, ίδιος τύπος καυσίμου), αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ένα ακριβές μοντέλο από τις κατηγορίες όπου αναφέρονται περισσότερα από ένα μοντέλα. Σε κάθε περίπτωση η προτίμησή σας θα σημειωθεί και θα τεθεί ως προτεραιότητα.

Στην ατυχή περίπτωση που το ταξίδι σας πρέπει να ακυρωθεί, δεν θα υποβληθείτε σε πρόσθετες χρεώσεις σε περίπτωση που ενημερωθούμε 3-7  ημέρες  πριν από την προγραμματισμένη άφιξή σας.

Μπορείτε να μειώσετε ή να παρατείνετε τη διάρκεια της ενοικίασης του αυτοκινήτου σας, αλλά λάβετε υπόψη ότι η ημερήσια τιμή ποικίλλει ανάλογα με τις συνολικές ημέρες ενοικίασης. Θα εκτιμούσαμε να μας ενημερώσετε πριν από την άφιξή σας για τυχόν αλλαγές. Λάβετε υπόψη ότι κατά την υψηλή περίοδο του καλοκαιριού δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την εκπλήρωση του αιτήματός σας.

Η πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μπορεί να κανονιστεί χωρίς πρόσθετες χρεώσεις.

Κατά την άφιξή σας θα προχωρήσουμε σε προέγκριση της πιστωτικής/χρεωστικής σας κάρτας.
Το προεγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί στο αντίστοιχο ποσό της απαλλαγής.
Λάβετε υπόψη ότι ένα αίτημα ακύρωσης προέγκρισης θα προωθηθεί στην τράπεζα την επόμενη ημέρα της παραλαβής του οχήματος εάν δεν έχει προκληθεί ζημιά στο όχημα κατά τη διάρκεια της ενοικίασής σας, το ποσό θα αποδεσμευτεί πλήρως σε διάστημα περίπου 10 εργάσιμων ημερών.
Λάβετε υπόψη ότι η εταιρεία μας δεν μπορεί να επηρεάσει αυτή τη διαδικασία με κανέναν τρόπο. Ο χρόνος διεκπεραίωσης εξαρτάται από την τράπεζα σας που εκδίδει την πιστωτική/χρεωστική κάρτα.
Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι κατά τη διαδικασία προέγκρισης δεν ελήφθησαν/χρεώθηκαν χρήματα από/στο λογαριασμό σας.
Κατά την παραπάνω διαδικασία, το χρεωμένο ποσό δεσμεύτηκε προσωρινά από την πίστωση ή τον λογαριασμό σας.

Η πτήση σας θα παρακολουθείται από τον παρεχόμενο αριθμό πτήσης και ένας εκπρόσωπος του γραφείου μας θα σας περιμένει στην αίθουσα αφίξεων κρατώντας μια πινακίδα με το όνομά σας.
Αφού παραλάβετε τις αποσκευές σας και μεταβείτε στην Αίθουσα Αφίξεων θα συναντήσετε τον εκπρόσωπό μας, που θα σας οδηγήσει αμέσως στο αυτοκίνητο σας. Συνιστάται να έχετε την άδεια οδήγησης και το διαβατήριο/ταυτότητες των οδηγών, για τη διαδικασία συμπλήρωσης των απαιτούμενων εγγράφων διαδικασία που ολοκληρώνεται μόλις σε 5 λεπτά, ώστε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην Ελλάδα!

Σε περίπτωση ατυχήματος ή μηχανικής βλάβης του οχήματος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας. Στο ντουλαπάκι του οχήματος θα βρείτε έναν πλαστικό φάκελο που περιέχει τις επαφές έκτακτης ανάγκης και τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με το όχημα. Μόλις επικοινωνήσετε μαζί μας, θα σας δώσουμε οδηγίες για το πώς να προχωρήσετε.
Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν μπορεί να επισκευαστεί επιτόπου ή οπουδήποτε στην κοντινή περιοχή, θα κανονίσουμε την αντικατάσταση του αυτοκινήτου εντός των επόμενων 24 ωρών.
Λάβετε υπόψη ότι σε περίπτωση έκθεσης σε ατύχημα, το αρχείο καταγραφής συμβάντων και η αναφορά από την αστυνομία μέσα από την φροντίδα ατυχήματος που σας παρέχεται δωρεάν, καθώς και φωτογραφίες, θα απαιτηθούν για τυχόν ασφαλιστικές αξιώσεις.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα σας περιμένει στο προσυμφωνηθέν σημείο (αεροδρόμιο, ,λιμάνι κ.τ.λ.). Οι ακριβείς λεπτομέρειες (ακριβής ημερομηνία και ώρα κ.λπ.) θα συζητηθούν κατά την παράδοση του οχήματος με τον αντιπρόσωπό μας. Σε περίπτωση επιστροφής νωρίτερα από την προγραμματισμένη ή απροσδόκητης καθυστέρησης, παρακαλείστε να μας ενημερώσετε εκ των προτέρων.

Όχι! Δεν είστε υποχρεωμένοι να πλύνετε το αυτοκίνητο. Η χρέωση για το πλύσιμο του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται ήδη στις τιμές μας. Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όπου το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν αντιμετωπίζεται σωστά (π.χ. καφές, λάσπη, άμμος κ.λπ.) θα πρέπει να πλύνετε το αυτοκίνητο, για να αποφύγετε τυχόν χρεώσεις από έναν πιθανόν απαραίτητο βιολογικό καθαρισμό.

Σε περίπτωση παράνομης στάθμευσης ή εκτέλεσης οποιασδήποτε παράνομης ενέργειας που μπορεί να οδηγήσει στην αφαίρεση πινακίδων από την αστυνομία, ο ενοικιαστής υποχρεούται να πληρώσει τις επιπλέον ημέρες που οι πινακίδες παραμένουν υπό την κράτηση της αστυνομίας, καθώς αυτό καθιστά το όχημα άχρηστο για τη συγκεκριμένη περίοδο, που κατά συνέπεια σημαίνει απώλεια εργάσιμων ημερών.
Ο ενοικιαστής θα είναι επίσης υποχρεωμένος να πληρώσει στο ακέραιο τυχόν πρόστιμα που προκύπτουν από τις προαναφερθείσες ενέργειες, καθώς και για την παραλαβή τους με δίκη μας ενημέρωση.