Ταξίδι με τον τετράποδο φίλο μας!

08/07/2023

ταξίδι με τον τετράποδο φίλο σας

Ένα οδικό ταξίδι με το κατοικίδιό μας χρειάζεται ευθύνη, όμως με τον σωστό προγραμματισμό μπορεί να γίνει και μία ευχάριστη εμπειρία για το ίδιο και για εμάς. Εάν είναι η πρώτη φορά που το κατοικίδιο ταξιδεύει οδικώς, ίσως χρειαστεί να εξοικειωθεί με το αυτοκίνητο πριν από το ταξίδι για να αποφύγουμε τυχόν απρόβλεπτες συμπεριφορές και άγχη.

Πώς μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολο το ταξίδι με το κατοικίδιό μας;

Προγραμματίζουμε το γεύμα του.

Είναι γνωστό ότι τα κατοικίδιά μας έχουν τρόπους να εκφράσουν κάποιες ανάγκες τους, αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν. Για αυτό, καλό είναι να έχουμε προγραμματίσει το γεύμα του και τις ανάγκες του για νερό, ώστε να γίνει το ταξίδι πιο ομαλό και ξεκούραστο για όλους.

Φροντίζουμε να έχουμε τα έγγραφα και τα πράγματά του.

Καλό θα είναι να έχουμε όλες τις απαραίτητες προμήθειες για το κατοικίδιό μας, όπως τροφή, νερό, παιχνίδια, πετσέτες, φάρμακα και ενδεχομένως ένα κιβώτιο μεταφοράς, ανάλογα με το μέγεθός του. Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι να μην ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας τα ιατρικά του έγγραφα και το ιστορικό εμβολιασμών, ειδικά αν ταξιδεύουμε σε άλλη χώρα.

Διασφαλίζουμε ότι θα νιώθει ήρεμο και χωρίς άγχος.

Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ένα ασφαλές και άνετο μέρος για το κατοικίδιο ζώο μας στο αυτοκίνητο. Αυτό θα μπορούσε να είναι το κιβώτιο μεταφοράς του ή ένας καθορισμένος χώρος με ζώνη ασφαλείας ή ιμάντα κατοικίδιων ζώων. Επίσης, ας μην ξεχνάμε να αερίζουμε καλά τον χώρο και να έχουμε μια κουβέρτα ή μαξιλάρι για την άνεση του κατοικίδιού μας.

Κάνουμε στάσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να σχεδιάσουμε τη διαδρομή μας κάνοντας συχνές στάσεις για να επιτρέψουμε στο κατοικίδιο ζώο μας να τεντώσει τα πόδια του και να κάνει την ανάγκη του. Ας μην ξεχνάμε να έχουμε σακούλες απορριμμάτων και να τις απορρίπτουμε σωστά.

Φροντίζουμε για την ασφάλειά του.

Ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε το κατοικίδιό μας χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητο, ειδικά σε πολύ ζεστό καιρό. Το κρατάμε ενυδατωμένο και άνετο καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Προσέχουμε πάντα ώστε να διασφαλίζουμε την προστασία του κατοικίδιού μας καθώς και των επιβατών. Με τις απαραίτητες ζώνες ασφαλείας και φυσικά με την κατάλληλη Ασφάλεια Αυτοκινήτου, είμαστε καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Με καλή προετοιμασία, το οδικό ταξίδι με το κατοικίδιό μας θα είναι πιο ξέγνοιαστο γεμίζοντάς μας όμορφα συναισθήματα. Με τον σωστό προγραμματισμό και τις απαραίτητες προμήθειες, η άνεση και η ασφάλεια του πιστού μας συνταξιδιώτη θα είναι διασφαλισμένη.

Καλές διαδρομές!

Μοιραστείτε το