Ζήσε το Αθηναϊκό Χριστουγεννιάτικο Θαύμα

05/12/2023

Χριστούγεννα στην Ελλάδα

Τα χριστουγεννιάτικα θαύματα γίνονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Έχοντας πετάξει κάτω από τα ραντάρ των περισσότερων χειμερινών ταξιδιωτών για πάρα πολύ καιρό, ήρθε η ώρα να αναδειχθεί η Αθήνα ως ο συναρπαστικός προορισμός του Δεκεμβρίου. Για να στηρίξει αυτή την θέση το This is Athens, συγκέντρωσε 31 εμπιστευτικές συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο την χριστουγεννιάτικη Αθήνα.

Αυτόν τον Δεκέμβριο, γιόρτασε την ακμάζουσα γαστρονομία της Αθήνας παρέα με μερικούς από τους καλύτερους σεφ της πόλης και προγραμμάτισε τη διαμονή σου στην Αθήνα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, από τη λίστα των χριστουγεννιάτικων αγορών σου μέχρι τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς και όλη την εορταστική διασκέδαση ενδιάμεσα.

 

 

Με καλή παρέα: Εκεί που τρώνε οι σεφ στην Αθήνα

Ένα δημοφιλές ελληνικό ρητό λέει το εξής: «Κάθε μέρος είναι καλό αν έχεις καλή παρέα». Έτσι για τα Χριστούγεννα στο  This is Athens σκεφτήκανε να σε βγάλουνε για φαγητό με την καλύτερη παρέα, μερικούς από τους πιο καυτούς σεφ της Αθήνας.
“Το φιλί του σεφ”

 

Γέμισε τις κάλτσες: Ο οδηγός σου για τα ψώνια σου στην Αθήνα

Στην Αθήνα δεν έχουμε άγχος όσον αφορά τα χριστουγεννιάτικα ψώνια. Κάνουμε χαμόγελα. Από τοπικές λιχουδιές για ένα υπέροχο εορταστικό γλέντι, μέχρι χειροποίητα δώρα, αναμνηστικά και διακοσμητικά, δες πού και πώς να σημειώσεις τη λίστα αγορών σου όσο βρίσκεσαι στην πόλη για τις γιορτές.
Προμηθευτείτε χαμόγελα

 

7 Τρόποι να γιορτάσεις την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα

Είτε επισκέπτεσαι την Αθήνα για να περάσεις το νέο έτος είτε έχεις κάνει την άνετη πρωτεύουσά μας το προσωρινό (ή μόνιμο) σπίτι σου, δες πώς να συμμετάσχεις στα έθιμα και τις παραδόσεις μας και οργάνωσε τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς σου σαν γνήσιος Αθηναίος.
Καλή Χρόνια!

 

3 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Αθήνα τον Δεκέμβριο

  • Διπλασίασε την εορταστική σου έξοδο στην Αθήνα κάνοντας κράτηση από νωρίς για μια γευστική εμπειρία βραβευμένη με αστέρι Michelin, ακολουθούμενη από μια βαθιά βουτιά στα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ της πόλης.
  • Αντάλλαξε τις ζωντανές γιορτές της πόλης με την αλπική γαλήνη της Πάρνηθας, μόλις μία ώρα μακριά, και πέρνα μερικές νύχτες στα καταφύγια Μπάφι και Φλαμπούρι.
  • Κάνε την επίσκεψή σου στην Ακρόπολη αξέχαστη (συγχαρητήρια που επέλεξες την καλύτερη εποχή του χρόνου για να το κάνεις!) οργανώνοντας μια premium περιήγηση στον Ιερό Λόφο και στις γύρω γειτονιές.

 

Τι συμβαίνει στην Αθήνα

Η Νύχτα των Ευχών | 24 Δεκεμβρίου
Έλα με τους Αθηναίους σε αυτή τη νύχτα συλλογικής ελπίδας και ψιθύρισε τις εσωτερικές σου επιθυμίες στον νυχτερινό ουρανό. Φρόντισε να μείνεις για το πάρτι που ακολουθεί!
Διάβασε περισσότερα

 

Δωρεάν Συναυλίες στην Πόλη | Έως 30 Δεκεμβρίου

Περπατάς στην Αθήνα αυτόν τον Δεκέμβριο και αναρωτιέσαι από πού προέρχεται αυτή η μουσική που ακούς; Λοιπόν, μάλλον βρίσκεσαι κοντά σε μια δωρεάν χριστουγεννιάτικη συναυλία. Από κάλαντα από όλο τον κόσμο, μέχρι συναυλίες τζαζ, swing sessions και παραδοσιακή ελληνική μουσική, βρες το εορταστικό soundtrack της επιλογής σου και ευθύμησε.
Διάβασε περισσότερα

 

Χριστουγεννιάτικα πάρτι στο δρόμο | 17-31 Δεκεμβρίου
Χόρεψε την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα. Παρακολούθησε τις μεγαλύτερες αστικές εκρήξεις της πόλης και μην χάσεις το Big One την Πρωτοχρονιά στην Αγορά Βαρβάκιου.
Διάβασε περισσότερα

 

Το Christmas Factory κλείνει τα δέκα | Έως τις 6 Ιανουαρίου
Περιμένουν πάνω από 40 ημέρες ασταμάτητης γιορτινής διασκέδασης σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη περίσταση στην Τεχνόπολη. Αναφέραμε ότι συμπίπτει και με τα γενέθλια του Άγιου Βασίλη;
Διάβασε περισσότερα

 

Χριστουγεννιάτικος κόσμος στο ΚΠΙΣΝ | Έως 7 Ιανουαρίου
Το παγοδρόμιο, μαγευτικές εγκαταστάσεις φωτός, δωρεάν συναυλίες και ένα pop-up bar με θέα 360° στην Αθήνα είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να κατευθυνθείς στο ΚΠΙΣΝ αυτές τις γιορτές.
Διάβασε περισσότερα

 

Πηγή: https://www.thisisathens.org/newsletters/december-2023

Μοιραστείτε το