Οδήγηση και ισχυροί άνεμοι. Τι πρέπει να προσέχω!

08/01/2024

ισχυροί άνεμοι και οδήγηση

Η οδήγηση με ισχυρούς ανέμους, τόσο πλαγιομετωπικούς, όσο και μετωπικούς μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη.

 Δε μας φοβίζουν όμως, απλά καλό είναι να έχουμε υπόψιν τα παρακάτω…

 

Ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς επιβατικών οχημάτων, αλλά και τους οδηγούς μοτοποδηλάτων, λεωφορείων και φορτηγών, απαιτεί η οδήγηση σε συνθήκες με ισχυρούς ανέμους.

Όπως συμβαίνει και σε οποιαδήποτε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, έτσι και κατά την οδήγηση με δυνατό αέρα θα πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις μας και να είμαστε ενημερωμένοι πάντα κατά το δυνατόν για το τι συνθήκες επικρατούν στους δρόμους και τις περιοχές που θα κινηθούμε.

Από εκεί και πέρα και κινούμενοι σε δρόμο με δυνατό άνεμο θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις παρακάτω οδηγίες:

Περιορίστε τις μετακινήσεις: Σε περίοδο έντονων ανέμων, είναι σημαντικό να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Ενημερωθείτε για τις συνθήκες στους δρόμους πριν ξεκινήσετε.

Προσαρμογή της ταχύτητας: Μειώστε την ταχύτητα του οχήματός σας για να διατηρήσετε τον έλεγχο. Κρατήστε μεγαλύτερη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα για αυξημένο χρόνο αντίδρασης.

Κρατήστε σταθερά το τιμόνι: Κρατήστε το τιμόνι σταθερό και χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια για να αντισταθμίσετε τις ριπές ανέμου.

 

Προσοχή κατά την προσπέραση: Είναι απαραίτητο να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προσπέραση μεγάλων οχημάτων, καθώς η μεγαλύτερη επιφάνεια τους τα καθιστά ευάλωτα στους ανέμους, ενώ όταν βγείτε από τη σκιά τους μπορεί να δεχτείτε έντονη ριπή ανέμου.

Προσοχή σε παρασυρμένα αντικείμενα: Να είστε επιφυλακτικοί για αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και να εμφανιστούν απροσδόκητα μπροστά σας.

Φορτίο στην οροφή: Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε τη μεταφορά φορτίου στην οροφή του αυτοκινήτου, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την κατευθυντικότητά του.

Επιλογή Θέσης Στάθμευσης: Όταν παρκάρετε, προτιμήστε θέσεις στάθμευσης σε ανοιχτές περιοχές, αποφεύγοντας τα δέντρα και ότι άλλο μπορεί να αποτελεί κίνδυνο.

Έλεγχος των συνθηκών: Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, ελέγξτε τις προγνώσεις καιρού. Αν προβλέπονται ισχυροί άνεμοι, εξετάστε το ενδεχόμενο της αναβολής του ταξιδιού σας ή της αναζήτησης εναλλακτικών διαδρομών.

Συντήρηση του αυτοκινήτου: Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι σε άριστη κατάσταση. Ελέγξτε τα λάστιχα, τα φρένα και τα φώτα. Μια καλή συντήρηση είναι απαραίτητη για την ασφαλή οδήγηση, ιδίως όταν οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες.

 

Πηγή: news auto

 

Πάντα δίπλα σου!👉🏼

📩 [email protected] 

📞 (+30) 210 6100934

🌐 www.autoclubrental.com

 

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα!

Μοιραστείτε το